Η παράδοση του χειροποίητου χάνεται στο παρελθόν. Αντανακλά τον πολιτισμό του τόπου μέσα από παλιές τεχνικές της γιαγιάς και του τεχνίτη. Έχει μια ιστορία να διηγηθεί γιατί είναι αυθεντικό, μοναδικό. Έχει ταυτότητα.

Έμεινε για χρόνια στην αφάνεια, καθώς η τεχνολογία, η μαζική παραγωγή, το εύκολο και το φτηνό επικράτησαν. Ήρθε όμως ξανά η εποχή που το βελονάκι, ο αργαλειός, η ραπτομηχανή, το μέταλλο, η πέτρα, το χαρτί, το ξύλο πέρασαν στα χέρια ανθρώπων που τους δώσανε σύγχρονη πνοή.

Η Ομάδα Ελεύθερων Δημιουργών σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τουρισμού Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας, σας καλούν να γιορτάσουμε το «αυθεντικό, το μοναδικό, το χειροποίητο».

12-13-14 και 19-20-21 Απριλίου στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μαρκοπούλου

Με πολλές παράλληλες δράσεις για παιδιά και ενήλικες
Μοναδική σας “υποχρέωση”, να φορέσετε το πιο λαμπερό σας χαμόγελο και να συμβάλετε με τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο.

Πηγή: Μαρκόπουλο: 3η Έκθεση – Παζάρι χειροποίητου κοσμήματος και μικροαντικειμένων στον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό – iRafina

ΜΗ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!

Μείνετε συντονισμένοι με εβδομαδιαία ενημέρωση για νέα και απόψεις από το χωριό μας, Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη! 😎

ΔΕΝ ΣΠΑΣΜΑΡΟΥΜΕ! Εβδομαδιαία αυτοματοποιημένη ενημέρωση για νέες δημοσιεύσεις μόνο! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου για περισσότερες πληροφορίες.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *