Έξαλλοι είναι οι δημότες του Πόρτο Ράφτη με την κατάσταση που επικρατεί στην κατά τ΄ άλλα όμορφη παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά η κατάσταση είναι τριτοκοσμική, υπάρχουν σκουπίδια και στην παραλία και στον χώρο του πάρκινγκ, ενώ οι επί πληρωμή ξαπλώστρες και οι ομπρέλες καταλαμβάνουν πολύ χώρο και δεν περισσεύει καθόλου χώρος για τους λουόμενους που δεν θέλουν να πληρώσουν.

Αλλά καλύτερα διαβάστε τι λένε οι ίδιοι…

“Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου ακούει;

Η όμορφη παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα αναστενάζει!
Στη τριτοκοσμική κατάσταση που ζούμε:

🔸 Οι ομπρέλες με τις ξαπλώστρες των επιχειρήσεων καταλαμβάνουν πάνω από το νόμιμο ποσοστό του χώρου της παραλίας.
🔸 Η παραλία βρίθει σκουπιδιών, πολλά από τα οποία είναι επικίνδυνα για τον κόσμο (σπασμένα γυαλιά, μεταλλικά καπάκια, γόπες, χαρτιά, καλαμάκια κλπ πλαστικά, κι όλα όσα αφήνουν οι Νεοέλληνες στο ολέθριο πέρασμά τους).
🔸 Το πάρκινγκ της παραλίας είμαι εξίσου βρώμικο κι επικίνδυνο για τους πεζούς.
🔸 Η άμμος είναι ανακατεμένη με χώμα, και κανονικά χρειάζονται μερικά φορτηγά άμμο για να καλυφθεί και να βελτιωθεί η παραλία.

Ο Δήμος παραπέμπει στο Λιμενικό Ταμείο. Προφανώς λέγεται Ταμείο διότι εισπράττει χρήμα. Αλλά δεν ξοδεύει για να συντηρεί σε ανθρώπινη κατάσταση τους χώρους που εκμεταλλεύεται.
ΕΛΕΟΣ!”.

Την ίδια ώρα που κι άλλος κάτοικος για την ίδια παραλία του Αγιου Σπυρίδωνα αναφέρει:

“Μήπως γνωρίζει κανένας από πότε, και με ποιο δικαίωμα, κάποιος, όποιος και αν είναι αυτός, μετατρέπει μια δημόσια παραλία όπως την παραλία του Αγ. Σπυρίδωνα, σε ιδιωτική;

Ουσιαστικά δεν υπάρχει χώρος για να κάνεις μια βουτιά χωρίς να πληρώσεις ξαπλώστρα. Το φετινό αίσχος δεν εχει προηγούμενο. Μάλιστα εχει προστεθεί και επιπλέον σειρά ξαπλώστρες ομπρέλες, σε απόσταση 2,5 μ από τη θάλασσα.

Κατά τη γνώμη του δημάρχου λοιπόν, είναι απόλυτα φυσιολογικό, να αποκλείεται η πρόσβαση σε μια κατ´ εξοχήν δημόσια παραλία, όπου τα τελευταία 50 χρόνια (τουλάχιστον) ο κόσμος (μόνιμοι κάτοικοι και μη) μπορούσε να απολαύσει το μπάνιο του χωρίς να πληρώνει νταβατζιλίκι. Ντροπή! Ντροπή χωρίς όριο όμως!”.

Πηγή: anatolika24

close

ΜΗ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!

Μείνετε συντονισμένοι με εβδομαδιαία ενημέρωση για νέα και απόψεις από το χωριό μας, Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη! 😎

ΔΕΝ ΣΠΑΣΜΑΡΟΥΜΕ! Εβδομαδιαία αυτοματοποιημένη ενημέρωση για νέες δημοσιεύσεις μόνο! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου για περισσότερες πληροφορίες.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.