«Στη σκιά της Μέρας» Εκδήλωση – δρώμενο αντιπολεμικής ποίησης και δράσης από το Θέατρο «ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ» στον Αερόμυλο Μαρκοπούλου

Η εκδήλωση επιχειρεί να εστιάσει σύγκαιρα στο ζήτημα του πολέμου, μέσα από τον τρόπο που η παγκόσμια ποίηση, παρουσιάζει την αγριότητα μιας τέτοιας συνθήκης. Η θεματολογία της δεν είναι μόνο επίκαιρη, αλλά μας αφορά όλους. Για να ενθαρρύνει την ευαισθητοποίησή μας επάνω στο ζήτημα, η εκδήλωση έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε η συμμετοχή μας να αποτελεί μέρος της δομής της.

Πιο συγκεκριμένα, προσερχόμενοι στον ευρύτερο χώρο της εκδήλωσης, θα υπάρχει περιήγηση μέσω προκαθορισμένης διαδρομής, σε έκθεση εικαστικών και δρώμενα με θέμα την ειρήνη και τον πόλεμο.

Στο κύριο μέρος περιλαμβάνεται παρουσίαση ποιημάτων μέσω δρώμενων και αναλογίου, με παράλληλη συνοδεία μουσικής, ήχων και τραγουδιών. Κατά τη διάρκειά της, οι θεατές μπορούν να συμμετέχουν, ψηφίζοντας το ποίημα που τους εκφράζει περισσότερο.

Με υλικά το ξύλο και την πέτρα, παιδιά και ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία – με καθοδήγηση εικαστικού – να δημιουργήσουν ως ομάδα ένα έργο τέχνης, που θα φέρει το μήνυμα της ειρήνης.

Στην παράλληλη ζωγραφική δράση, τα θέματα των ποιημάτων που διαβάστηκαν, γίνονται έμπνευση για μια ζωγραφική αποτύπωση σε ένα λευκό καμβά, ενώ την ίδια στιγμή, οι μουσικοί θα μελοποιούν το ποίημα που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους.

Συμμετέχουν:

Δρώμενα – αναλόγιο: ηθοποιοί και μέλη από τα εργαστήρια του Θεάτρου «ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ»

Μουσική επένδυση: Σπύρος Λαδάς (ηλεκτρική κιθάρα) και Κώστας Ρόκας (καχόν)

Τραγούδι: η ηθοποιός Μαριέττα Λούμπα

Κείμενα –  δομή: Εύη Λούμπα και Σοφία Γκίτζου

Σκηνοθεσία: Σπύρος Κολιαβασίλης

Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Ηλέκτρα Λιούμη

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή: Markopoulo.gr

close

ΜΗ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!

Μείνετε συντονισμένοι με εβδομαδιαία ενημέρωση για νέα και απόψεις από το χωριό μας, Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη! 😎

ΔΕΝ ΣΠΑΣΜΑΡΟΥΜΕ! Εβδομαδιαία αυτοματοποιημένη ενημέρωση για νέες δημοσιεύσεις μόνο! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου για περισσότερες πληροφορίες.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.